Team Björka

Team-björka-2014

Björka Bygg Personalmöte 2014

Jonas Thörnqvist, 52 år. Ägare och i grunden byggnadsingenjör som slits mellan pennan och hammaren. Det är Jonas som räknar på våra jobb och som du skall tala med om du vill ha ett jobb utfört av oss. Intresse förutom jobbet och familjen är fiske på sommaren och utförsåkning på vintern.

Ingrid Thörnqvist, 48 år. Sköter administration, ekonomi och håller örnkoll på allt och alla. Utan henne faller vi pladask. Gift med Johan och har en dröm att familjen en dag skall köpa en segelbåt. I ungdomen tävlade hon ganska framgångsrikt i SM-jolle, men Johan ställer sig ganska oförstående. Går väl inte att fiska från en segelbåt säger han.

Lennart Green, 57 år. Nestorn och ankaret i firman. har jobbat inom byggbranschen i fyrtio år. Det han inte kan om bygge är inte värt att veta. Han är dessutom en inbiten och duktig bridgespelare.

Johan Stenfeldt,  25 år. Plåtslagare och snickare som tog sig in i företaget bakvägen genom att bli ihop med Jonas och Ingrids dotter Mikaela, men han har visat att han platsar. Älskar att klättra, kan inte se något över huvudhöjd utan att han skall upp på det. Brukar på frågan om varför han gillar att klättra, titta oförstående och sedan svara, “varför slutade du”?

Lennart Jungsten, 44 år. Vår måleri- tapet- och fasadexpert, tillika filosof. När man målar får man tid att tänka säger han. När han inte jobbar, plöjer han sig genom böcker om filosofi och historia om han inte är ute på promenad med Golden Retrievern Shanta. Shanta finns ibland hos oss på kontoret, världens snällaste hund. Ge henne en kaka från vår kaffehörna och hon kommer att se dig som världens bästa kompis.

Jan Gruvfeldt, 27 år. Tusenkonstnär. Kan allt och lite till. Är den som vi tillsammans med Johan i första hand skickar ut på takarbeten. Älskar katter, har två birmor hemma som han brukar åka på utställningar med. Anser själv att hans största merit är att han fått Bob Dylans autograf.

Niklas Johnsson, 33 år. Jobbar i första hand med att serva oss andra genom att köra ut material och verktyg. När han inte gör det hoppar han in och hjälper till där det behövs. Fotbollsfantast och Manchester United fan ut i fingerspetsarna. Är dessutom en hejare på dragspel.